Moja prva zaposlitev

Po končanem študiju je večina postavljenih pred dejstvo, kako naprej. Veliko se jih odloči za nadaljevanje študija, ker ne vidijo določene priložnosti glede zaposlitve, nekateri pa se podajo v iskanje zaposlitve.

Kar hitro spoznaš, če nimaš izkušenj, da boš prvo zaposlitev našel zelo težko. Tudi sam sem bil postavljen pred to dejstvo, kako naprej. Po končanem študiju sem bil poln energije ni optimizma, da mi bo vse, kar si bom zadal uspelo, da bom našel svojo prvo zaposlitev na podlagi svoje izobrazbe. Tako se je moja pot začela. Začel sem pisati prošnje in večina od njih je bila zavrnjena, če pa sem prišel do razgovora, so vsi želeli izkušnje. Tako sem se trudil eno leto, dokler me ni poklical moj stric in mi ponudil službo pri njegovem prijatelju. 

Tako sem tudi jaz med tistimi, ko je prvo službo dobil preko poznanstev. Nikoli si tega nisem želel, hotel sem po svoji poti, hotel sem uspeti sam. Ko sem enkrat to povedal stricu, kako zelo težko sem sprejel službo, ki je bila preko poznanstev, mi je povedal en čarobni stavek, da se nikoli več nisem obremenjeval s tem:

Ponudil sem ti roko, kaj pa boš naredil ti, pa je v tvojih rokah!

To je bil dovolj močan stavek, da se jaz nisem več obremenjeval, kako sem dobil prvo zaposlitev. Bila je odlična odskočna deska, ki mi je pomagala do svoje samostojne poti, še danes sem hvaležen za to. 

Izkušnje so tiste s katerimi rastemo in postanemo nekaj več, imamo samozavest, da rastemo naprej.