Kaj nam Rogaška Slatina nudi

Živeti v kraju kot je Rogaška Slatina, nudi več kot je videti na prvi pogled. Pobeg od doma za urico ali dve, da otroci sprostijo svojo odvečno energijo, da vsak starš najde malo oddiha zase, medtem ko otroci brezskrbno tekajo po urejenem parku, se lovijo okoli fontane, tkejo nova poznanstva. Tako je Rogaška Slatina mali raj za vsakogar. 

V tej sezoni so v bližini tenis igrišč postavljena nova igrala za najmlajše, kjer lahko preizkušajo svoje plezalne in motorične sposobnosti. Trampolini, gugalnice, peskovnik, velika plezalna piramida, hišica z motorično igro, tuneli, tobogani.  Na drugi strani so tenis igrišča, kjer se odvijajo pomembni meči, ki jih lahko spremljamo starši med srkanjem kavice v kavarni, ki je kot nalašč postavljena med obema igriščema, tako da je omogočen popolni nadzor nad otroci. S to pridobitvijo, na malo manj znanem delu mesta, dejansko Rogaška Slatina vzpodbuja k raziskovanju kraja kot takega. Najboljši občutek je, opazovati otroke pri igri, kako komunicirajo med seboj in tkejo nova poznanstva, na svojstven način. Tako je Rogaška Slatina, kot turistično mesto naredila še en korak bližje k spoznavanju, sprostitvi, rekreaciji in razigranosti, kar se tiče najmlajše populacije, tako domačinov, kot turistov. Obenem pa daje vedeti, da so otroci pomembni za skupnost. 

Kvaliteta življenja vsakega starša je odvisna od tega, kako zadovoljni bodo otroci. Bolj sproščeni kot so starši, lažja je vzgoja otrok. Vsak dan je pomemben pri izbiri dejavnosti in če je ena izmed dejavnosti ravno obisk v tem primeru igralnega parka, če se lahko tako izrazim, potem je storjenega veliko dobrega, v gibalnem smislu otrok. Otroški smeh nas napolni s pozitivno energijo in ker se ta igrala, na hajajo na prelepi lokaciji, ki je do poznega večera obsijano s soncem, se odpeljemo proti domu napolnjeni z dobrimi energijami.

Za nove dobre energije, naslednjemu dnevu naproti, daje Rogaška Slatina z dneva v dan vedno več možnosti in priložnosti.