3d tisk me je začel zanimati v srednji šoli

Sedaj je že 3d tisk kar nekaj let eden izmed mojih najljubših hobijev, saj mi omogoča, da lahko razne svoje ideje kakšnih objektov, spravim v realnost, tako da jih natisnem v 3d obliki. Ta moja strast do 3d tiska pa se je začela že v srednji šoli. Tam sem eno leto imel na voljo izbirni predmet, ki se je imenoval 3d tisk.

3d tisk me je začel zanimati v srednji šoli

Pri temu predmetu pa sem se sprva naučil vse, kar sem rabil vedeti o 3d modeliranju. Znanje 3d modeliranja pa je ključno, če želimo izvajati 3d tisk, saj nam to omogoča, da lahko razne svoje zamisli, zmodeliramo, nato pa jih natisnemo. V kolikor pa ne bi imel veščine modeliranja, pa bi lahko natisnil zgolj tiste reči, ki jih je že kdo drug zmodeliral, tako da ne bi moral ustvarjati raznih svojih objektov.

No ko pa smo osvojili 3d modeliranje, pa nas je čakal 3d tisk. Tam pa smo lahko preizkušali svoje objekte, ki smo jih ustvarili pri modeliranju, ter jih gledali, kako so postali resnični, ko so se tiskali v fizično obliko. 

Na koncu tistega leta pa sem se naučil skoraj vse, kar je za znati pri 3d tiskanju, kar pa me je še vedno zelo zanimalo ,tako da sem se z 3d tiskom ukvarjal še naprej. Tako pa sem si še doma zrihtal program za 3d modeliranje, nato pa sem še prihranil nekaj denarja, da sem lahko kupil svoj 3d tiskalnik. Takrat pa se je pravi 3d tisk šele začel, saj sem se vsako popoldne ukvarjal z modeliranjem kakšnih novih stvari ,katere sem nato tiskal.

Tako pa je bil 3d tisk že zelo dolgo moj najljubši hobi in je tako tudi še danes. Za to pa sem porabil že kar nekaj časa, ter sem se med tem tudi kar veliko naučil, ter imam sedaj zelo dobro znanje za 3d tisk.